Menu: Rooster

Volgen

(navigatie: klik linksboven op het menu icoontje en klik op 'Rooster')

Als medewerker kan je in het rooster

• Jouw net gewerkte diensttijden registreren/accorderen
  • Je (on)beschikbaarheid doorgeven

Als planner kan je in het rooster

• Roosters inzien
  • Diensten toevoegen/bewerken/verwijderen.
  • Diensten publiceren
  • Diensten registreren en accorderen
  • (On)beschikbaarheid van je personeel beheren
  • Ziekte/Verlof dagen registreren

(zie onder hoe je dit doet)

Navigatie

• Swipe links en rechts om dagen vooruit of achteruit te verspringen.
  • Klik op de datum bovenaan de pagina om de agenda te openen. In de agenda zie je een indicatie voor vandaag en de huidige dag die je open hebt. Navigeer naar een andere maand door links en rechts te swipen. Druk op een dag om hier naar toe te navigeren.

Jouw net gewerkte diensttijden registreren/accorderen

• Zoek de dienst op in het rooster door te navigeren naar de juiste dag. Scroll naar beneden om de dienst te vinden. Als het rooster niet aan staat kan je bij de app instellingen het rooster zichtbaar maken door hem aan te vinken.
  • Klik op jouw dienst. Vervolgens kan je hem (eventueel) aanpassen en vervolgens opslaan. Als je hem opslaan wordt hij automatisch geaccordeerd of geregistreerd.

Je (on)beschikbaarheid doorgeven

• Navigeer naar de dag waarvoor je dit wilt doen
  • Klik op het roze plus teken om (on)beschikbaarheid toe te voegen
  • Maak de keuze of het om (on)beschikbaarheid gaat.
  • Vul de precies tijd in of vink 'hele dag' aan.
  • Druk op 'Opslaan' om het toe te voegen.

Roosters inzien

• Je ziet dezelfde roosters in de app als die je in de webversie ziet.
  • Je ziet ook de (on)beschikbaarheid, improductief en agenda's als je ze ook in de webversie kan zien.
  • De roosters staan per dag onder elkaar.
  • Als je het roosters wilt verbergen/zichtbaar maken dan kan je dat bij de instellingen doen.
  • Diensten die wel verwijderd zijn maar nog niet gepubliceerd zijn doorgestreept. Je kan in de app deze diensten ook publiceren.

Diensten toevoegen

• klik rechtsonder op het roze plusicoontje om een dienst, agenda item, (on)beschikbaarheid, improductief toe te voegen.
  • Maak een keuze om welk rooster het gaat.
  • Vul de verdere details in en druk op opslaan.
  • Je ziet dat hij is toegevoegd en een melding komt in beeld die dit bevestigt.

Diensten bewerken

• Klik op een dienst, improductief, agenda item, (on)beschikbaarheid om hem te bewerken
  • Maak de aanpassingen
  • Scroll naar beneden en klik op 'Opslaan'

Diensten verwijderen

• Klik op een dienst, improductief, agenda item, (on)beschikbaarheid om hem te verwijderen
  • Klik rechtsboven op het prullenbakje en bevestig dat je hem wil verwijderen
  • Hij is verwijderd, tenzij hij nog gepubliceerd moet worden. In dat geval zie je hem nog in het rooster met een publiceericoontje er naast en met de tekst doorgestreept.

Diensten publiceren

• Klik op een dienst waar een publiceer icoontje bij staat zoals bij de dienst van Farouk in het voorbeeld hieronder
  • Scroll naar beneden en klik op 'Publiceer'

Diensten registreren en accorderen

• Klik op een dienst die je wil registreren of accorderen. Je ziet een uitroeptekentje bij de dienst staan als dit nog niet is gebeurd.
  • Maak eventeel nog aanpassingen aan de dienst om hem te corrigeren naar de daadwerkelijk gewerkte dienst.
  • Scroll naar beneden. Daar zie je boven de 'Opslaan' knop dat de dienst automatisch geregistreerd of geaccordeerd zal worden.
  • Klik op 'Opslaan' om de dienst de registreren of accorderen.

(On)beschikbaarheid van je personeel beheren

• (on)beschikbaarheid toevoegen, verwijderen of aanpassen gaat op precies dezelfde manier als dienstwijzigingen maken. Navigeer naar de juiste dag en klik op het plusje om toe te voegen. Of klik op een reeds aangemaakte (on)beschikbaarheid om dit te bewerken of verwijderen.
  • Verder kan je ook hierboven het stukje voor de medewerker lezen waarin wordt uitgelegd hoe ze (on)beschikbaarheid toevoegen

Ziekte/Verlof dagen registreren

• Dit werkt op dezelfde manier als dienstwijzigingen maken. Navigeer naar de juiste dag. Klik op het plusje om een improductieve dienst aan te maken. Klik op een reeds aangemaakte improductieve dienst om hem te bewerken of verwijderen.

Terug naar overzicht