De Dienstenmarktplaats: Sneller de vervanging vinden voor een dienst

Volgen

Met de dienstenmarktplaats kan je:

• Als planner sneller en met minder gedoe een beschikbare medewerker vinden voor een (openstaande) dienst. Bijvoorbeeld als je nog gaten in je rooster hebt, als iemand zich ineens ziek meldt, of als je onverwacht meer mensen nodig hebt dan gepland.
  • Als medewerker sneller en met minder gedoe vervanging vinden voor je aankomende dienst bij je collega's die nog niet werken op die tijd.

Het gaat als volgt (hieronder volgen ook afbeeldingen als voorbeeld)

1. Je klikt op een aankomende dienst en klikt op de link 'Deze dienst aanbieden op de dienstenmarktplaats'. Een planner kan iedere dienst aanbieden, een medewerker zijn eigen diensten.
    Let op: meestal (afhankelijk van account instellingen) moet de dienst 2 dagen vooruit liggen om hem op de dienstenmarktplaats te kunnen zetten.
  2. Je selecteert aan wie je hem wilt aanbieden. Je voert eventueel een persoonlijke toelichting in en klikt op de knop 'Bied aan'
  3. L1NDA zal nu per mail alle medewerkers benaderen met de vraag of ze kunnen. De medewerker kan direct vanuit de mail reageren, of op L1NDA zelf door op de dienst te klikken.
    Let op 1: de groene namen zijn collega's die aangeven te kunnen werken. oranje namen hebben 'Liever niet' aangegeven. Rode namen zijn collega's die niet kunnen. Grijze namen van collega's hebben nog niet gereageerd.
    Let op 2: bij je eigen persoonsinstellingen kan je instellen of je hierover gemaild wilt worden.
  4. Omdat je het liefst zo snel mogelijk vervanging gevonden wilt hebben zal L1NDA direct de planners per email benaderen als een beschikbare medewerker is gevonden. Dan hoef jij dat niet meer te doen.
  5. De planner kan vanuit die email, of in L1NDA, het ruilverzoek goedkeuren.