Tijdsregistratie dmv een kloksysteem of kassa

For English click here

Het is in L1NDA mogelijk om de gewerkte tijden van de medewerkers te registreren door middel van een extern kloksysteem of een kassa. De geregistreerde tijden worden dan automatisch doorgestuurd naar L1NDA en de geplande diensttijden worden dan aangepast naar de daadwerkelijk gewerkte tijden.
Het voordeel hiervan is dat u op de minuut weet hoeveel iemand gewerkt heeft en dat de geplande tijden en gerealiseerde tijden naast elkaar vergeleken kunnen worden.

Diensten registreren en accorderen
L1NDA heeft 2 stappen die een dienst door moet lopen voordat deze in de urenregistratie bij de verloning terecht komt.

1. Registreren: de medewerker moet de dienst registreren. Dit is gebeurt als de medewerker heeft uitgeklokt
  2. Accorderen: een leidinggevende moet de geregistreerde tijden nog accorderen. Dit moet handmatig gebeuren, per dienst of per dag.

Diensten die nog niet zijn geregistreerd of geaccordeerd krijgen een waarschuwing icoontje met een "!".

De beste plek om diensten te accorderen is in de detailweergave van de het dagrooster. Hier staan rechts in beeld de geklokte en geplande tijden. En links staan de uren die daadwerkelijk uitgekeerd worden.

Het handmatig accorderen doe je door op een dienst te klikken en dan op "Accordeer en opslaan" te klikken. Of in een keer een hele dag door op de datum te klikken en in het ballonnetje te klikken op "Accordeer deze agenda's".
Mochten er nog niet geregistreerde dienste zijn dan moeten deze eerst geregistreerd worden voordat je een hele dag kan accorderen.