Koppel je L1NDA werkrooster met Google Calendar, iCal en Microsoft Outlook

Volgen

For englisch click here

Je kan jouw werkrooster, dus alleen je eigen diensten, eenvoudig vanuit L1NDA exporteren naar jouw favoriete agenda software. Op dit moment ondersteunen wij Google Calendar, iCal en Microsoft Outlook.

Al jouw eigen diensten tot 12 maanden vooruit en 3 maanden terug worden gesynchroniseerd. Hoe vaak wordt gesynchroniseerd, is afhankelijk van Google, Apple en dergelijke. Vaak wordt een online agenda elke 6 tot 24 uur gesynchroniseerd met externe tools als L1NDA.

Met iCal en Google Calendar worden de diensten helemaal automatisch gesynchroniseerd, dus dit hoef je maar eenmalig te doen. Microsoft Outlook ontsteunt dit niet, dus dit kan je synchroniseren middels een import/export bestand.

Dit hoef je slechts eenmalig in te stellen. Vervolgens komen automatisch jouw aankomende diensten er in te staan.

Dit doe je als volgt:

1. Je logt in op jouw L1NDA account
Weet je je website even niet?

2. Je klikt rechtsboven op jouw naam en vervolgens op 'Mijn account'.

3. Klik op de link 'Exporteer jouw werkrooster'.

4. Kopieer jouw geheime L1NDA link
Deze kan je vinden op de pagina waar je vervolgens terecht komt (zie onder)
Let op! Als je een online agenda gebruikt dan moet je deze geheime link niet gaan plakken in jouw webbrowser! Lees in de stappen hieronder wat je moet doen om hem toe te voegen.

5. Voeg jouw L1NDA werkrooster toe aan jouw online agenda tool
Hoe je dit doet hangt af van welke tool je gebruikt. Hieronder zie je het voorbeeld van Google Calendar.

Deze artikelen leggen uit hoe je dit voor Apple iCloud en Calendar doet.
Gebruik je Microsoft Oultook of Microsoft Outlook Web Access? Klik hier hoe je het instelt voor deze programma's.

6. Voeg de agenda toe
Plak de geheime L1NDA link in het URL invulveld en klik op "Agenda toevoegen"
Let op! Nooit aanvinken dat je de agenda openbaar toegankelijk wilt maken!
En je bent klaar!

7. (eventueel) Stel automatische herinneringen in voor aankomende diensten.
Bij de meeste online agenda tools kan je instellen dat je herinneringen op je telefoon of per mail wilt ontvangen. Door dit goed in te stellen wordt je automatisch herinnerd voor jouw aankomende diensten.
Hier lees je hoe je dit kan instellen.

Andere belangrijke tips.

• Nadat je jouw L1NDA werkrooster hebt gekoppeld, check even of de tijden van de L1NDA diensten overeenkomen met die in jouw agenda tool. Het kan zijn dat de tijden verschoven zijn (bijvoorbeeld alles een uur later). Dit kan je dan waarschijnlijk oplossen door in jouw online agenda de tijdzone in te stellen op die van Nederland (UTC+01:00). Hoe je dit moet doen is afhankelijk van het online werkrooster dat jullie gebruiken.
  • Als er wijzigingen in L1NDA worden gemaakt aangaande jouw rooster dan zal het even duren voordat het in jouw online agenda is verwerkt. Hoe lang dit duurt is afhankelijk van hoe vaak jouw online agenda checkt voor nieuwe wijzigingen. Typisch is dit tussen de 6 en 24 uur.
  • Tijdens de koppeling worden al jouw diensten tot 12 maanden vooruit en 3 maanden terug gesynchroniseerd.