De voorbereiding

Voor meer informatie. bekijk ook de instructievideo.

Als je de plus min module wilt gaan gebruiken is het belangrijk dat je een aantal zaken goed instelt. Doe je dit niet, dan zie je wel een saldo, maar dan klopt dit niet. Het is een vereiste dat je pas met de plus min module begint als je de roosters goed in L1NDA bijhoudt, evenals de geregistreerde diensten.

Voor een correct saldo volg je de volgende stappen:

1. Zorg dat je de werkroosters netjes in L1NDA bijhoudt. Zorg dat de contract informatie van de medewerkers met een vast urencontract in L1NDA kloppen.
  2. Bepaal de datum waarop je in L1NDA de plus min uren wilt gaan gebruikt en stel dit in bij de instellingen
  3. Voeg een start saldo in als correctie voor jouw medewerkers.

Hieronder worden de punten verder toegelicht.

1. Zorg dat de contract informatie van de medewerkers met een vast urencontract in L1NDA kloppen.
Voor de plus min uren is het vooral belangrijk dat alle medewerkers die een vast urencontract hebben ook het juiste type contract hebben. Verder is het belangrijk dat het aantal contracturen is ingevuld.

Dit check je als volgt:

• Je klikt links boven op L1NDA en vervolgens op 'Personeel'.
  • Je klikt op een medewerker waarvan je weet dat hij/zij een vast urencontract heeft.
  • Je komt nu in de detail kaart van de medewerker. Je klikt vervolgens links onder op 'beheer' om naar het contractenbeheer te gaan.
  • Je checkt of de contracten goed ingesteld staan. Let hierbij op het aantal contract uren en het type contract.
  • Als het contract niet goed staat dan bewerk je dit contract zodat het goed staat. Dit doe je door op het betreffende contract te klikken. Vervolgens kan je de wijzigingen aanbrengen.

Let op: de namen van de contracttypen kan bij jullie account verschillen van het voorbeeld. Maar het is de bedoeling dat je kiest voor een vast uren contract.

TIP: Je kan ook in één keer alle huidige contracten controleren door de personeelslijst te downloaden in het hoofdoverzicht van jouw personeel (icoontje met het printertje)

2. Bepaal de datum waarop je in L1NDA de plus min uren wilt gaan gebruikt en stel dit in bij de instellingen

Wij raden aan dat je begint op een datum dat de roosters al helemaal netjes in L1NDA worden bijgehouden en waar je ook het plus min saldo van je medewerkers weet vanaf die datum. Het startsaldo ga je in stap 3 invullen.

Deze datum stel je als volgt in:

• Je klikt linksboven op 'L1NDA', vervolgens op 'Kantoor'.
  • Vervolgens klik je op 'Systeem instellingen' in de rechter kolom.
  • Je klikt op het tabblad genaamd 'Plus min vakantie'.
  • Je stelt hier de juiste datum in en drukt op de knop 'Opslaan' om de wijzingen op te slaan.

3.  Voeg een start saldo in als correctie voor jouw medewerkers.
Nu staan de contracten goed en weet L1NDA vanaf wanneer het saldo berekend moet gaan worden. Vervolgens geef je iedereen een start saldo op de dag dat je in L1NDA met de plus wilt starten.
Heb je bijvoorbeeld in de vorige stap 1 januari 2013 ingevuld? Dan kan je vervolgens jouw vaste krachten een startsaldo geven op diezelfde datum.
Als je meer wilt weten over correcties toevoegen, klik dan hier.

Na deze drie stappen zal het saldo correct uitgerekend worden.

Bekijk hier de instructievideo.
Wil je meer uitleg lezen over de schermen? Klik dan hier.
Of wil je terug naar alle Plus Min Uren help artikels?