Met een correctie kan je het plus min saldo verhogen of verlagen. Dit wil je bijvoorbeeld doen als je iedereen een startsaldo wilt geven, of als je een verrekening op het saldo hebt uitgevoerd.

Correcties beheren doe je nadat je het plus min overzicht hebt opgevraagd.

• je scrollt dan naar beneden in het scherm totdat je de informatieve tabel ziet met daarin alle saldi.
  • je gaat met je muis over de persoon waar je een correctie voor wilt toevoegen, bewerken of verwijderen.
  • er verschijnt in de tabel correcties een icoontje van een driehoekje. Als je hier op klikt schuift het correctiescherm er uit. Je ziet nu alle correcties die zijn aangebracht binnen de op dat moment geselecteerde periode.
  • nu kan je een correctie toevoegen door aan te geven (1) op welke datum de correctie geldt (2) de correctie zelf, dus hoe veel het saldo vermeerderd of verminderd dient te worden en (3) een toelichting, waar je voor jezelf bijhoudt waarom je deze correctie toepast.
  • Als je een wijziging hebt aangebracht kan je op 'Opslaan' klikken om de wijziging door te voeren.
  • Het saldo wordt direct bijgewerkt

In het correctiescherm kan je de correcties ook eenvoudig bewerken (door op de 'Bewerk' knop te drukken) en ook verwijderen (door eerst op 'bewerken' te klikken en vervolgens op 'Verwijderen')

Let op: In het correctieoverzicht zie je alleen de correcties die vallen binnen de geselecteerde periode (bijvoorbeeld 1 jan 2013 tot en met nu). Als je een correctie toevoegt dat buiten de geselecteerde periode ligt, dan wordt hij wel gewoon toegevoegd, alleen zal hij niet in jouw huidige overzicht zichtbaar zijn. Die zie je pas als je de geselecteerde periode aanpast.

Terug naar alle Plus Min Uren help artikels