Menu: Dienstenmarktplaats

Volgen

De dienstenmarktplaats is nu ook beschikbaar in de L1NDA app!

Met de dienstenmarktplaats kan je;

* als planner sneller en eenvoudiger een beschikbare medewerker vinden voor een (openstaande) dienst. Bijvoorbeeld als je nog gaten in je rooster hebt, als iemand zich ineens ziek meldt, of als je onverwacht meer mensen nodig hebt dan gepland.

* als medewerker sneller en eenvoudiger vervanging vinden voor je dienst bij je collega's die nog niet werken op die tijd.

Een ruilverzoek of openstaande dienst aanbieden

Reageren op een ruilverzoek

Als planner een ruilverzoek goed- of afkeuren

Een ruilverzoek of openstaande dienst aanbieden

• Klik op het tabblad Dienstenmarktplaats

• Klik op het plus-symbool (  ) om een dienst te selecteren
  • Selecteer nu welke dienst je wilt aanbieden aan je collega's
  • Nadat je een dienst hebt gekozen worden automatisch alle collega's geselecteerd die je dienst kunnen overnemen (qua beschikbaarheid en permissie) om een ruilverzoek naar te sturen
  • Wil je zelf bepalen aan wie je de dienst aanbiedt, dan klik je op Alle collega's geselecteerd (X)

• Wanneer Alles selecteren is aangevinkt, kun je door hierop te klikken de gehele selectie opheffen en handmatig je collega's selecteren

• Nadat je je collega's hebt geselecteerd klik je op de terug-knop (  ) links boven in de hoek
  • Bij de dienst kan je een opmerking toevoegen, bijvoorbeeld de reden waarom je je dienst wilt ruilen
  • Klik op de knop Ruilen om je ruilverzoek definitief te maken

Vervolgens wordt naar je geselecteerde collega's een mail gestuurd waarin zij kunnen aangeven of ze je dienst kunnen overnemen. Ook zien deze collega's in hun app het ruilverzoek terug onder het kopje Uitnodigingen in de pagina van de dienstenmarktplaats.

Reageren op een ruilverzoek

Je kunt zowel via de e-mail als via de app reageren op een ruilverzoek van je collega (of een open dienst). Via de e-mail klik je op Ja, Nee of Misschien.

Via de app kun je reageren door de pagina Dienstenmarktplaats in je menu te openen. Klik vervolgens op het subtabblad Uitnodigingen. In deze pagina zie je alle ruilverzoeken waarvoor jij bent geselecteerd.

Per dienst wordt aangegeven;

• welke collega het ruilverzoek heeft ingediend
  • de datum en tijdstip van de dienst
  • Jouw reactie (of de vraag om je reactie door te geven)

Klik op de dienst om aan te geven of je kunt of niet. Je collega ontvangt vervolgens een e-mail met daarin jouw reactie.
Afhankelijk van de L1NDA-accountinstellingen is er eerst nog toestemming nodig van je planner om de ruil definitief te maken.

Als planner een ruilverzoek goed- of afkeuren

Afhankelijk van de L1NDA accountinstellingen dien je als planner handmatig een ruilverzoek goed te keuren.

Zodra er een collega met Ja heeft gereageerd op een ruilverzoek, verschijnt er bij de planner een derde tabblad In afwachting van bevestiging in de pagina Dienstenmarktplaats. In deze pagina worden alle diensten weergegeven die wachten op goedkeuring.

Je kunt per dienst zien wie het ruilverzoek heeft gemaakt en hoeveel mensen hebben gereageerd.

Zodra je op een dienst klikt verschijnt de detailpagina waarin je precies kunt zien welke collega's de dienst kunnen overnemen.

Als je het ruilverzoek wilt goedkeuren klik je op het vinkje (  ). Zowel de persoon die de dienst heeft aangeboden als degene die de dienst overnemen worden hierover geïnformeerd en het rooster wordt automatisch aangepast.

Wil je het ruilverzoek afwijzen dan klik je op het kruisje (  ). Ook hierover worden beide collega's geïnformeerd. Het ruilverzoek blijft zichtbaar in de dienstenmarktplaats zodat andere collega's kunnen reageren.